Keď sa výber svadobnej torty blíži do finále, možnosti sa zdajú NEKONEČNÉ
Krémová plnka, ovocná plnka, želé , marcipán… marcipánové, umelé kvety alebo živé ? Nahá alebo krémom obalená, uhladená ?
A to nehovorím o tvaroch, veľkostiach či príchutiach. Mať obrovský výber je ohromujúce a znepokojujúce zároveň. My chápeme, ako túžite po tom, aby prvé sústo z vašej svadobnej torty bolo presne také, aké ste si vysnívali, možno ešte lepšie. Preto som pre vás spísala okruh najdôležitejších otázok, ktorými prešla každá jedna cukrárka, s ktorou spolupracujeme .

Víkendové mlsanie – nájdete aj našej APPke
• Ako dlho sa pečeniu venujete a prečo?
Uistite sa, že vaša cukrárka má dosť skúseností s pečením svadobných tort a že ju bude pre vás piecť s radosťou.
• Koľko svadobných tort doručujete v deň mojej svadby?
• S akým časovým predstihom budete piecť moju tortu?
Ak si vyberiete cukrárku, ktorá pracuje na niekoľkých svadbách v jeden víkend, je dosť možné, že si ich musí predpripraviť dopredu. Uistite sa, že nebude v mrazničke príliš dlho, aby nebola suchá.
• Aké príchute máte v ponuke?
• Máte v ponuke nejakú špeciálnu príchuť?
• Robíte aj ochutnávky? Ak áno, aká je cena?
• Máte portfólio vašich prác, ktorými by sme sa mohli inšpirovať?
Uistite sa, že si vyberáte a inšpirujete sa reálnou prácou vašej cukrárky, aby ste sa nezamilovali do dizajnu, s ktorým vaša cukrárka nemá skúsenosť.
• Viete vzhľad torty úplne vytvoriť a prispôsobiť našim požiadavkám alebo si musíme vybrať z danej ponuky?
• Ak nemáme žiadnu predstavu o torte, viete nám pripraviť ponuku prispôsobenú nášmu rozpočtu a našej téme?
• Viete vytvoriť marcipánové kvety alebo postavičky?
• Na ozdobu svadobnej torty chceme použiť živé kvety, môžete sa spojiť s našou floristkou a prebrať detaily?
U nás v agentúre je neoddeliteľnou súčasťou ponuky spolupráca všetkých „oddelení“. Uistite sa, že vaša cukrárka a floristka nájdu spôsob, ako dekorácie či kvety upevniť na tortu tak, aby bol prvý pohľad na vašu svadobnú tortu dych berúci!
• Aká veľká by mala byť torta pre náš počet hostí?
• Ako bude torta vystavená? Viete nám prenajať aj nejaký stojan na tortu?
• Aká je cena?
Väčšina cukrárok si účtuje za kilogram alebo za porciu.
• Účtujete si ešte nejaké ďalšie poplatky?
• Je v cene doprava? Ak nie, aký je poplatok za dovoz?
• Platí sa záloha? Ak áno, v akej výške a dokedy je nutné ju zaplatiť?
• Kedy je konečný termín doplatenia torty?
• Aké sú podmienky pri zrušení objednávky alebo pri reklamácii?
• Môžeme zmraziť najvyššie poschodie?
Ak si chcete najvyššie poschodie vašej torty odložiť, uistite sa, či ju môžete zmraziť a upozornite čašníka, aby ju nerozkrájal a odložil. Spýtajte sa, či vám cukrárka vie zabezpečiť krabicu, aby ste celé poschodie jednoducho uskladnili.
• Ak nám prenajímate stojan na tortu, ako a kedy vám ho vrátime?
• Ako dlho pred svadbou si u vás máme tortu rezervovať?
• Ak zabezpečujete dovoz torty, čo ak sa počas prevozu poškodí?
Zistite si, ako sa vaša torta bude prevážať, ako má cukrárka postup naplánovaný a zabezpečený a určite sa uistite, že stôl alebo miesto na uskladnenie torty je pripravené predtým, ako torta dorazí!
Podeľte sa so mnou s odpoveďami vašich cukrárok a dajte nám tip na tie, ktoré by sme mali poznať!